کمکس Chemex چیست و چگونه کار میکند؟

در جامعه پر هیاهو امروزی بیشتر کاربران ترجیح میدهند صبح خود را با یک فنجان قهوه تازه دم شروع کنند. کمکس یا همان Chemex همان چیزی است که میتواند این کار را به بهترین نحو برای شما انجام دهد. این وسیله یک فنجان قهوه تازه دم با طعم بسیار عالی و بدون رسوب نسبت به سایر تمامی روشها برایتان به ارمغان میآورد. در کنار استفاده آسان، ظاهری شیک نیز دارد که میتواند نمای بسیار خوبی به آشپزخانه و میز صبحانه ببخشد.
کمکس Chemex چیست؟
این قهوهساز در سال 1941 توسط یک شیمیدان به نام Peter Schlumbohm ساختهشد. طراحی این دستگاه بسیار ساده است. در ساخت آن از لوله شیشهای آزمایشگاه و ظرف مخروطی شیشهای آزمایشگاه الهام گرفته شده است. این طراحی خاص باعث استخراج هوای اضافی داخل غلاف از بین فیلتر کاغذی میشود، که اجازه می دهد قهوه با سرعت عالی فیلتر شود. جنس بدنه کمکس از یک قطعه شیشه بوروسیلیکات میباشد.
دور این ظرف بند چرم خام وجود دارد تا جلوه تزئینی و زیبا به آن ببخشد. این بند چرم خام در رنگهای مختلفی وجود دارد تا با آشپزخانه هماهنگ شود. هر بند تزئینی چرم خام را در کارخانه ماساچوست به صورت دستی دور ظرف میپیچند. شما میتوانید قهوهساز کمکس را در شکلها و اندازههای مختلفی از کلاسیک سه فنجان شیمی تا مدل دستساز ۱۳ فنجان شیمی تهیه کنید. با این حال، طبق گفتههای شرکت Chemex، مدلهای ۶ و ۸ فنجان محبوبترین هستند.
چگونه با کمکس قهوه درست کنیم؟
1.تهیه آب جوش
در اولین قدم داخل یک ظرف جداگانه آب جوش آماده کنید. اگر از کتریهای مجهز به دماسنج استفاده میکنید، آب را تا دمای 205 درجه بجوشانید.

2.آمادهسازی فیلتر
فیلتر کاغذی را باز کنید، همانطور که مشاهده میکنید در یک سمت سه لایه کاغذ و در سمت دیگر یک لایه قرار دارد. دور ظرف فیلتر کاغذی را قرار دهید و آب جوش را روی آن بریزید. اکنون فیلتر به ظرف میچسبد و بوی کاغذ نیز جدا میشود. اکنون ظرف را برگردانید به طوری که آب داخل آن خالی شود ولی کاغذ جدا نشود.

3.ریختن قهوه داخل ظرف
در این مرحله 2 قاشق از قهوه خود را برای هر 170 میلیلیتر آب اضافه کنید. هر فنجان قهوه تقریبا 80 میلیلیتر گنجایش دارد. این مقدار برای دو فنجان قهوه کفایت میکند. دانههای قهوه را به اندازه شکر آسیاب کنید تا دانهها بتوانند آب را به طور کامل جذب کنند. این اندازه آسیاب قهوه، یک فنجان قهوه تمیزتر با رسوب کمتر هنگام استفاده از کِمکس به شما میدهد.

4.خنک سازی آب
زمانی که آب کاملا به جوش آمد حدود 30 ثانیه صبر کنید تا قل زدن آب قطع شود و کمی دمای آب کمتر شود.
5.ریختن آب
قهوه را داخل فیلتر قرار دهید و آرام آرام ۱۰۰ گرم آب داغ را از مرکز شروع و به سمت بیرون بریزید. نکته مهم این است که ریختن آب آهسته و با تمرکز باشد. به همین دلیل توصیه میکنیم هنگام استفاده از کِمکس از یک قوری با دهانه باریک استفاده کنید. این اولین مرحله از چهار مرحله اضافه کردن آب است. مرحلهی بعدی و بهترین قسمت آن، تحمل و صبر برای “شکوفایی” قهوه است. این فرآیندی است که در آن دانههای قهوه اشباع از آب میشوند و وزنشان تقریبا دو برابر حالت عادی میشود. شکوفایی قهوه زمانی رخ میدهد که آب به دانههای قهوه تازه برخورد میکند و حبابهای رنگین کمانی دی اکسید کربن را از قهوه آزاد میکند. هرچه قهوه تازه تر باشد، بیشتر شکوفا میشود. در حالی که عطر قهوه در محیط پخش میشود، اجازه دهید حدود ۳۰ ثانیه این فرآیند طول بکشد.

6.تکرار سه مرحلهای
ریختن آب باید به سه قسمت مساوی تقسیم شود. دور بعدی آب را به همان روش متحدالمرکز بریزید و حدود یک سوم دیگر آب گرم را اضافه کنید. همانطور که قهوه تخلیه میشود، این کار را برای آخرین یک سوم خود تکرار کنید. سعی کنید اجازه ندهید که بستر قهوه بین ریختنها کاملاً تخلیه شود. اگر قهوه خیلی سریع تخلیه میشود، آسیاب خود را ریزتر کنید و برعکس.

7.برداشتن فیلتر کاغذی
اجازه دهید تا آب کاملا تخلیه شود و سپس نسبت به برداشتن فیلتر کاغذی اقدام کنید.

8.سرو کردن
حال قهوه شما آمادهی سرو است برای اینکار تنها کافیست ظرف را بچرخانید و قهوه را درون فنجانهای خود بریزید و از طعم دلنشین آن لذت ببرید.

چگونه Chemex را تمیز کنیم؟
اکثر ظروف Chemex قابل شستشو در ماشین ظرفشویی هستند، اما شستشو آنها را در ماشین ظرفشویی اصلا توصیه نمیکنیم، چون اکثر قرصهای ماشین ظرفشویی معطر هستند. در عوض، پس از هر بار استفاده، آن را با آب گرم، مایع ظرفشویی و یک برس نرم بشویید. در غیر این صورت، باکتریها در قسمت کاراف تجمع میکنند. همچنین توصیه می کنیم از مایع ظرفشویی بدون عطر استفاده کنید تا مطمئن شوید که در استفادههای بعدی با طعم و رایحه جدیدی مواجه نمیشوید.