در این مقاله به تفاوت دستگاه کمکس با سایر قهوه سازهای نسبتا مشابه خواهیم پرداخت. این قهوه سازها شامل Hario V60، Aeropress و French Press می‌باشند. اگر نسبت به دانستن اطلاعات بیشتر درمورد قهوه ساز کروس علاقه دارید پیشنهاد می‌کنیم مطلب کمکس چیست و چگونه کار می‌‎کند؟ را مطالعه فرمائید.

 

تفاوت کمکس با Hario V60

دستگاه قهوه ساز کمکس و Hario V60 هردو از یک فرآیند برای تهیه قهوه استفاده می‌کنند. بدین معنا که در هر دو دستگاه بدین روش عمل می‌کنیم که آب جوش را بر روی قهوه آسیب شده میریزیم. سپس با گذر از فیلتر کاغذی، قهوه آماده می‌شود. اما تفاوت اصلی این دو دستگاه در موارد ذیل می‌باشند.
قیمت: قیمت دستگاه Hario V60 کمتر از کمکس می‌باشند. (اگرچه هر دو ارزان هستند)
طراحی: Chemex یک ظرف شیشه ای است در حالی که HARIO V60 یک قیف سرامیکی، شیشه ای یا مسی است که روی یک پارچ برای دم کردن قرار می گیرد. مخروط دم کن Chemex دارای کناره های صاف است در حالی که Hario V60 دارای شیارهایی در قطره چکان است.
اندازه:  از لحاظ اندازه کمکس در انواع سایزها موجود است از 3 فنجان تا 13 فنجان می‌توانید تهیه کنید. اما HARIO تنها در سه سایز 1،2 و 3 موجود است. کمکس برای سرو چند فنجان به صورت همزمان و تعداد بالا گزینه مناسبی می‌باشد. اما هاریو تنها برای سرو یک یا نهایت 2 فنجان مناسب است.
طعم: طعم قهوه‌ای که کمکس تولید می‌کند طبیعی‌تر است ولی هاریو طعم بیشتری از قهوه رو فراهم می‌کند. دلیل این تفاوت در طعم دهی، زخامت بیشتر فیلتر کمکس نسبت به هاریو می‌باشد. طبیعتا روغن بیشتری راه خود را به فنجان پیدا می‌کند.

تفاوت کمکس با Hario V60

 

کمکس یا AeroPress

اگر در مورد تهیه کمکس و AeroPress شک دارین پیشنهاد می‌کنیم هر دو را تهیه کنید. نحوه تهیه، سرو و طعم این دو دستگاه کاملا با هم متفاوت است. هیچکدام از آنها گران نیستند و تنها در موارد جزئی با هم تفاوت دارند.
طعم: کمکس قهوه‌ای با طعم واقعی دانه و طبیعی تولید می‌کند، درحالیکه طعم AeroPress قوی‌تر است.
حمل و نقل: دستگاه AeroPress در اصل برای مسافرت ساخته شده است. اما دستگاه کمکس اصلا گزینه مناسبی برای مسافرت نیست چون بدنه شیشه‌ای دارد و بدون کیس محافظ نمی‌توان حمل و نقل کرد.

کمکس یا AeroPress

 

تفاوت کمکس با French Press

دو دستگاه کروکس یا French Press کاملا عملکرد متفاوتی دارند. این تفاوت باعث تغییر طعم قهوه تولیدی از هر دستگاه می‌شود. علت این تغییر طعم نوع تهیه قهوه می‌باشد.
روش قهوه گیری: در دستگاه French Press قهوه توسط فیلتر آن تحت فشار قرار می‌گیرد. اما در کروکس نه تنها فشاری اعمال نمی‌شود بلکه قهوه به صورت قطره‌ای داخل ظرف می‌چکد.
نوع فیلتر: جنس فیلتر کروکس از نوع کاغذی ولی French Press از جنس مس و به شکل مشبک می‌باشد.
طعم: بخاطر تفاوت در ساختار و روش قهوه سازی این دو دستگاه طعم بسیار متفاوتی باهم دارند. در کروکس طعم خالص قهوه، تمیز، بدون رسوبات را حس می‌کنید. بخاطر وجود فیلتر کاغذی مقداری از روغن دانه قهوه و رسوبات گرفته‌می‌شود. اما کاملا برعکس کروکس در دستگاه French Press تمامی رسوبات و روغن‌ها داخل فنجان پر می‌شوند به همین دلیل طعم قوی‌تری را حس می‌کنید.

French Press

 

در کل دستگاه کروکس بخاطر فیلتر کاغذی و ساختار آن قهوه‌ای تمیز، با حداقل رسوب و حداقل روغن به شما تحویل می‌دهد. طعم قهوه تولیدی این دستگاه کاملا طبیعی و با تلخی کمتری نسبت به سایر روش‌ها می‌باشد. این کیفیت و طعم را مدیون فیلتر کاغذی این دستگاه هستیم.