زعفران، گران‌ترین ادویه جهان و نماد اصالت ایرانی است. این ادویه ارزشمند از کلاله‌های خشک شده گل زعفران به دست می‌آید. ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران اصل در جهان است. کشورهای افغانستان، یونان و اسپاینیا در کنار ایران دیگر تولید کنندگان این محصول هستند. زعفران به دلیل رنگ قرمز تیره، عطر دل‌انگیز و طعم تلخ و گس، در آشپزی و طب سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد. به طور عمده سه نوع زعفران داریم که عبارتند از سرگل، نگین و پوشال. سرگل باکیفیت‌ترین نوع زعفران با رنگ قرمز تیره و عطر قوی  می‌باشد. نگین کیفیت پایین‌تری نسبت به سرگل دارد و رنگ آن نیز قرمز روشن‌تری است. پوشال پایین‌ترین کیفیت زعفران است که رنگ زرد و کیفیت پایین‌تری نسبت به سرگل و نگین دارد.

بهترین فصل برای تهیه زعفران چه فصلی است؟

از آنجایی که زعفران در انتهای پاییز و اوایل فصل زمستان برداشت می‌شود، بهترین زمان برای تهیه آن در این بازه زمانی می‌باشد. بخصوص برای کسانی که به تازه بودن زعفران اهمیت می‌دهند این بازه زمانی بسیار حائز اهمیت است. پس با دانستن این زمان می‌توانید به صورت آنلاین برای تهیه این محصول از طریق سایت ما اقدام کنید تا زعفران تازه را در بهترین زمان ممکن دریافت کنید.

قیمت زعفران حدودا چقدر است؟

این محصول نسبت به سایر محصولات و ادویه‌جات قیمت بالاتری دارد. ارزان بودن زعفران نشان از تقلبی یا بی کیفیت بودن آن است. بنابراین برای تهیه این محصول بهتر است از برندهای معتبر مثل بهرامن یا گلستان کمک بگیرید. قیمت حدودی این محصول را از سایت‌های معتبری که محصولات این دو شرکت را به فروش می‌رسانند می‌توانید استعلام بگیرید. پس در زمان خرید این محصول به قیمت معقول و منطقی بسیار توجه کنید چون فاکتور بسیار مهمی است.

مزه و بو زعفران اصل

معمولا برای خرید زعفران باید آن را از بیرون ظرف ببینید و امکان تست مزه و بو وجود ندارد. برای حل این مشکل باید از شکل ظاهری مرغوبیت و اصالت آن را تشخیص دهید که در پاراگراف بعد می‌توانید مطالعه کنید. اما اگر امکان مزه کردن فراهم باشد باید مزه‌ی تلخ و کمی گس یا تند و تیز حس کنید. در ضمن این را بندانید که زعفران تقلبی مزه‌ی شیرین دارد. عطر زعفران خام بوی علف خشک و عسل می‌دهد، یعنی باید فقط بوی شیرین حس کنید و نه طعم شیرین. اگر زعفران را بو کردید و عطر خاصی استشمام نکردید قطعا آن زعفران تقلبی است. حال که امکان امتحان عطرو بو مهیا است دقت کنید که از تهیه محصولی با بوی کهنگی حتما خودداری کنید.

ظاهر زعفران اصل

همانطور که قبلتر درمورد انواع زعفران صحبت کردیم متوجه شدیم که عطر، رنگ و طعم مهمترین فاکتورهای آشکار برای یک زعفران اصل هستند. از لحاظ ظاهری رشته‌های زعفران مرغوب به رنگ قرمز روشن هستند و نوک آنها تقریبا کمی به نارنجی تمایل دارد. اگر ظاهر زعفران دارای رنگ قرمز کدر باشد یعنی میزان کروسین کم است که نشان دهنده کهنه بودن زعفران می‌باشد. اما تنها توجه به رنگ کافی نیست چون تقلب در رنگ زعفران بسیار کار راحتی می‌باشد. باید توجه کنید که تمام رشته‌های زعفران یک رنگ نباشند، چون امکان ندارد در یک ظرف زعفران تمام رشته‌ها دقیقا همرنگ باشند.

جنس رشته‌ها

رشته‌های زعفران اصل خشک است در حدی که به راحتی قابل شکستن هستند. اگر رشته‌ها حالت نرم، چسبنده و یا گرد داشتند قطعا تقلبی هستند. در صورتی که تنها می‌توانید ظاهر بسته‌بندی را ببینید حتما از خشک بودن آن اطمینان حاصل کنید. معمولا روی بسته‌بندی تاریخ برداشت وجود دارد. سعی کنید هر محصولی که تاریخ بروزتری دارد را تهیه کنید.

آزمایش تشخیص اصل بودن زعفران

برای آزمایش این محصول می‌توانید از 2 روش اقدام کنید که یکی آب و دیگری جوش شیرین می‌باشد.

روش اول به کمک آب
در این آزمایش رشته‌ی زعفران را در آب قرار دهید. طبیعتا چه زعفران اصل باشد و چه تقلبی رنگ به آب پس می‌دهد. اما نکته خود رشته پس از بیرون کشیدن از آب است. اگر رنگ آن باقی ماند اصل و اگر رنگ خود را از دست داد آن زعفران تقلبی است.

روش دوم به کمک جوش شیرین
در روش دوم جوش شیرین و آب را با هم قاطی کنید و در انتها زعفران را در آن قرار دهید. اگر رنگ محلول به رنگ زرد تغییر کرد یعنی این زعفران اصل است. اما اگر رنگ محلول به قرمز تغییر رنگ داد یعنی یک زعفران تقلبی است که با رنگ خوراکی قرمز مخلوط شده‌است.

نکات مهم برای تهیه آنلاین زعفران اصل

تهیه زعفران به صورت آنلاین درست است که مزایایی مثل راحتی، تنوع و سرعت بالایی دارد، اما نکات مهمی نیز وجود دارد.
– تهیه محصول از برندهای معتبر و پر فروش موجود در بازار.
– اهمیت به نوع بسته‌بندی محصول مثل شیشه‌ای، فلزی، کاغذی، ضد رطوبت و هوا.
– مطالعه نظر مشتریان قبلی نسبت به کیفیت محصول، پست، بسته‌بندی و خدمات فروشی.
– قیمت را حتما از سایت‌ها و فروشگاه‌های آنلاین نیز استعلام بگیرید.
– حتما از سایت‌های معتبر و دارای نماد الکترونیک خرید کنید.
– قبل از خرید اطلاعات تماس، آدرس و کدپستی سایت را بررسی کنید.

بسته‌بندی زعفران

یکی از مهم‌ترین نکاتی که هنگام خرید زعفران باید به آن توجه کنید، نحوه بسته‌بندی آن است. بسته‌بندی مناسب نه تنها از کیفیت زعفران محافظت می‌کند، بلکه نشانه‌ای از اصالت و مرغوبیت آن نیز هست.

ظروف کریستالی شفاف: این ظروف از جنس پلی‌اتیلن ساخته شده‌اند و به دلیل شفافیت، زیبایی خاصی به زعفران می‌بخشند. شما به راحتی می‌توانید رشته‌های زعفران را در این ظروف ببینید و از کیفیت آن‌ها مطمئن شوید.
بسته‌بندی خاتم فلزی:  این نوع بسته‌بندی علاوه بر جلوگیری از نفوذ رطوبت، از خرد شدن رشته‌های زعفران نیز ممانعت می‌کند. طرح‌های سنتی و زیبای خاتم، این بسته‌بندی را به انتخابی محبوب برای کسانی که به ظرافت و اصالت اهمیت می‌دهند، تبدیل کرده است.
پاکت‌های مقوایی: این نوع بسته‌بندی‌ها قیمت پایین‌تری دارند و برای مصارف خانگی مناسب هستند. با این حال، به دلیل مقاومت پایین‌تر، احتمال خرد شدن رشته‌های زعفران در آن‌ها بیشتر است.

چرا بسته‌بندی زعفران مهم است؟

حفظ کیفیت : بسته‌بندی مناسب از زعفران در برابر نور، رطوبت و هوا محافظت می‌کند و باعث می‌شود عطر، طعم و رنگ آن برای مدت طولانی‌تری حفظ شود.
جلوگیری از تقلب : بسته‌بندی‌های استاندارد و با کیفیت، به شما اطمینان می‌دهند که زعفرانی که خریداری می‌کنید، اصل و خالص است و با مواد افزودنی مخلوط نشده است.

به طور کلی، بهترین نوع بسته‌بندی برای زعفران، بسته‌بندی‌های شیشه‌ای تیره یا فلزی است که به صورت وکیوم بسته‌بندی شده باشند. این نوع بسته‌بندی‌ها از بالاترین سطح محافظت را برای زعفران فراهم می‌کنند.